När alla ingredienser byts ut.

Hejsan alla glada bagarbarn

Eftersom jag har så lite att göra (inte alls tre inlämningar på fredag och fysikprov nästa vecka...) så bestämde jag mig för att baka lite bröd. Kom att tänka på en limpa jag gjorde rätt ofta förrut. Lingonlimpa med russin. Tyvärr visade det sig att jag inte hade tillräckligt med yoghurt (alpros), fel sorts mjöl och ingen lingonsylt. Så det fick bli en lingonlimpa med russin gjord på hallonsylt och solrosfrön. God blev den hursomhelst, vad pappa än säger om att ha hallonsylt i bröd. (Han smaskade iaf muntert på det färdiga resultatet.)




Recept (det jag hade i)

1 dl rågmjöl (1 dl dinkelmjöl)
4 dl kärnvetemjöl med fullkorn (4 dl vanligt vitt mjöl)
2 tsk bikarbonat (samma)
1 tsk salt (samma igen)
4 dl yoghurt (1 dl alpros yoghurt 3 dl sojamjölk uppvispat med idealmjöl (ja, det fungerade finfint))
1 dl lingonsylt (hallonsylt islängt på en höft)
russin efter behag (solrosfrön)

Sätt ugnen på 220 grader. Blanda de torra ingredienserna. Rör i yoghurt och sylt. I med russin (eller solrosfrön, eller aprikos, eller nötter, eller vad du nu vill ha i ditt bröd) Klegga ned smeten i en avlång bakform (som du med fördel har smort). In i ugnen. Vänta knappt en timme. Ta ut brödet och låt det svalna lite innan du drar igång med projekt "få ur bröd ur bakform", vilket kan ta en stund.

Lycka till!

 /E

Kommentarer
Postat av: Björn Gadd

Hej! Kul att ni/du gillar boken!



Det här receptet ser ju helt fantastiskt ut! Sällan man ser riktigt grova bröd på veganbloggar. Har länge letat efter ett recept på danskt rågbröd.

2009-12-10 @ 10:43:48
URL: http://vegankrubb.se

Skriv något snällt är du gullig!

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Egen blogg? Skriv den här:

Din kommentar:
Trackback
RSS 2.0