Magdans är något man får ont i ryggen av...

...Japp, det är sant. Just nu kan jag inte röra mig på grund av träningsvärk i hela kroppen och fremför allt i nacken och ryggen. Har dansat två dagar från tio till tre, egyptisk magdans och street. (Inte-i-form.com så det är inte skönt nu.) Så man kan ju säga att jag är en expert inom magdansen. (Eller inte, ser mer ut som svapbobfyrkant när jag försöker...)
Annars var det jätteroligt!
Cecilia

...och så är man tillbaka till kalla Sverige! (Klagar gör jag inte. Har ju just ätit sojafiléer med potatis- och palsternacksmos.)




Ha det bra!
Cecilia

PS. Ja saknaj dej Elin. Kom hem fjån malajsia nuu!

Inte-så-juliga-kakor

Eftersom det är Lucia och tredje advent idag så tänkte jag att det skulle passa med lite julgodis här på bloggen, men sedan kom jag på att jag faktiskt inte har lust göra något julgodis just nu. Så jag tog fram lite annat istället.

Kakor=namnam, kokos=supernamnam, kakor+kokos=superdupermeganamnam.

Som sockerdrömmar, fast lite mindre söta och med smak av kokos.

Kokosdrömmar ca. 30 st
Du behöver:
150g margarin (rumstemp.)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl kokos
1 tsk hjortronsalt
ca. 3-4 dl vetemjöl

Mixa margarin, socker och vaniljsocker tills det blir vitt och poröst. Blanda i kokos, mjöl och hjortronsalt. Låt degen vila i kylen en stund.
Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Dela dem i lika stora bitar och forma små kulor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ungefär femton minuter i 150 grader.



Goda till ett glas soja- eller havremjölk... ^^,

Cecilia


Inlägget som försvann

Hej..jag skrev ett jättefint inlägg till den här bilden, allt försvann dock och eftersom klockan är mycket och jag har planer på att lussa för mina föräldrar imorgon får det duga med en mycket kort sammanfattning: Stekt medelhavstofu (färdigmarinerad) med ugnsbakade grönsaker och rotfrukter =namnam
/E

Sushikväll med Idoltittning

Ikväll kom busfröna Elin, Sofie, Eva, Frasse och Bea över hem till mig för att käka sushi och titta på vårt absluta favoritprogram, Idol. Det bästa efter Debatt förstås. För inget, jag repeterar inget slår Debatt. Vuxna människor som står och skriker eller talar i mun på varandra... Härligt är det. Till Idol blev det sushi från Asian Sushi Bar. Utbudet av veganskt hämtmat inte är så stort i Västerås, så "Man får taga vad man hava kan", som Cajsa Warg sa. Gott var iallafall och man fick både misosoppa och räkchips till. Dock slängde vi soppan för att den såg ofräsh ut och chipsen frätte på våra tungor, men annars var det prima.

Sedan vart det mest flum, skum, skum, skum(t).

Min planering inför imorgon: Fysik, fysik och lite mer fysik. Jag har ju ett efterlängtat prov på onsdag, som by the way är dagen före då jag åker till Egypten! Hah, vad sägs om det! (Okej, jag är fortfarande lite avis på att Elin ska åka till Malaysia, man bara lite.)

Nagiri med tofu, gurka och avokado samt ingefära, wasabi och sojasås


Au revoir
Cecilia

Gult ris av en gul person

Jag hade tänkt vara kortfattad nu. Har varit på träning och ska hoppa in i duschen en snabbis innan jag tar mig an kemiläxan. Korten nedan är på en risotto och stekt medelhavsmarinerad tofu (köpt på Vegomässan).

Intressant inlägg. Lika intressant som elektrolys och cellscheman...

Ha de gött så länge
Cecilia

När alla ingredienser byts ut.

Hejsan alla glada bagarbarn

Eftersom jag har så lite att göra (inte alls tre inlämningar på fredag och fysikprov nästa vecka...) så bestämde jag mig för att baka lite bröd. Kom att tänka på en limpa jag gjorde rätt ofta förrut. Lingonlimpa med russin. Tyvärr visade det sig att jag inte hade tillräckligt med yoghurt (alpros), fel sorts mjöl och ingen lingonsylt. Så det fick bli en lingonlimpa med russin gjord på hallonsylt och solrosfrön. God blev den hursomhelst, vad pappa än säger om att ha hallonsylt i bröd. (Han smaskade iaf muntert på det färdiga resultatet.)




Recept (det jag hade i)

1 dl rågmjöl (1 dl dinkelmjöl)
4 dl kärnvetemjöl med fullkorn (4 dl vanligt vitt mjöl)
2 tsk bikarbonat (samma)
1 tsk salt (samma igen)
4 dl yoghurt (1 dl alpros yoghurt 3 dl sojamjölk uppvispat med idealmjöl (ja, det fungerade finfint))
1 dl lingonsylt (hallonsylt islängt på en höft)
russin efter behag (solrosfrön)

Sätt ugnen på 220 grader. Blanda de torra ingredienserna. Rör i yoghurt och sylt. I med russin (eller solrosfrön, eller aprikos, eller nötter, eller vad du nu vill ha i ditt bröd) Klegga ned smeten i en avlång bakform (som du med fördel har smort). In i ugnen. Vänta knappt en timme. Ta ut brödet och låt det svalna lite innan du drar igång med projekt "få ur bröd ur bakform", vilket kan ta en stund.

Lycka till!

 /E

Recept: Hallon- & blåbärssmoothie

Perfekt frukost och mellanmål. Enkelt, snabbt och det är lätt att äta medan man läser tidningen t.ex. eftersom smoothiesen (Hur blir det i bestämd form?) intas med hjälp av sugrör.



Till två stora glas behöver du:
- 2 mogna bananer
- 1 dl hallon (frysta)
- 1 dl blåbär (frysta)
- 2 dl soja- eller havremjölk
- 2 dl soygurt

Mixa i en mixer eller matbredare tills allt är blandat och lite "fluffigt". Toppa med några tinade hallon (eller färska om det är säsong, vilket det inte är nu...tyvärr). Servera i höga glas och med sugrör, gärna rosa för att matcha med färgen. Man kan även blanda i lite linfrön innan man mixar för att få i sig lite mer fibrer och nyttiga fettsyror om man vill känna sig som Anna Skipper.

Mumma!
Cecilia

Vårt superduperförsta inlägg

Hej alla glada (och de ledsna också(alla är välkomna här(speciellt du)))!

Välkommen till vår nya blogg "vi äter sparris". Som bloggnamnet antyder äter vi sparris samt en del andra grönsaker, lite bönor och rotfrukter. Självklart för att det är gott, men också för att vi inte har så mycket annat att välja på att förtära i vår köttdominerade matkultur! Vadär det vi försöker säga? Vi vet inte, kanske komma fram till att vi är veganer. För det är vi, kul va?

På vår nya blogg har vi tänkt skriva om oss och om vår mat, vilket är en en ganska stor del av oss.

Hälsningar
Två glada herbivorer


RSS 2.0